Heeft u nog (oude) APS negatieven?

Vaak blijven deze ergens onder in een la liggen en kunt u zo uw kostbare herinneringen niet meer delen met rest van de familie. Ook zijn de foto’s / kaarten e.d. onderhevig aan kwaliteitsverlies.

Door dit fotomateriaal te laten digitaliseren creëert u direct een veilige back-up van deze dierbare herinneringen. Tevens kunt u ze als digitale afbeeldingen, via de mail of social media, eenvoudig delen met familie, vrienden en/of kennissen. Daarnaast kunt u met deze digitale afbeeldingen een prachtig nieuw (digitaal)fotoboek maken, ideaal als u meerdere kinderen heeft.

Wij kunnen uw APS negatieven professioneel voor u inscannen. Alle opnames op een rolletje worden ingescand. De rolletjes aanleveren in de APS rolletjes (dus niet de opnames eruit halen!)

U kunt gemakkelijk de kosten berekenen met onze prijscalculator.

Aps negatives in rol

Prijzen

Hieronder een overzicht van de tarieven die wij hanteren.

Wij hanteren geen minimum aantal dia’s/negatieven/foto’s per opdracht. Wel hanteren wel eenmalig per opdracht instelkosten voor het overzetten van dit type materiaal.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Bereken zelf uw prijs met onze prijscalculator.

APS Negatieven (16x30mm)

Aantal rolletjes (prijs per stuk) 1500DPI (3 MP) 3000DPI (7MP)
1-4 stuks € 10,00 € 14,00
5-19 stuks € 8,00 € 12,00
20 of meer € 7,00 € 11,00
Omschrijving per opdracht
Instelkosten per overzetopdracht dia’s / negatieven / foto’s € 7,50
USB-stick/harde schijf/SSD
U kunt deze zelf ook aanleveren
Zie webwinkel
Aps negatives in rol

Techniek

Advanced Photo System (APS) negatieven op strook (met een formaat van 16x30mm) zitten altijd in de cassettes waarin ze ook in het fototoestel zaten. De APS rolletjes bestaan in lengtes van 15, 25 en 40 afbeeldingen. Onze scanner opent de cassette, rolt de film automatisch de scanner in, scant deze, rolt het weer op en sluit de cassette. In alle gevallen worden de foto’s op kleur, belichting, stof en krasjes gecorrigeerd.

Indien de APS cassette niet automatisch ingelezen kan worden (bijv door knik in het negatief), dan wordt de negatiefstrook uit de cassette gehaald en handmatig ingescand. Voor zo’n defecte cassette wordt €0,50 per opname in rekening gebracht.

De negatieven worden omgezet naar digitale (positieve) foto’s. Per aangeleverde cassette kunt u een naam opgeven en deze gebruiken we als mapnaam op de CD of DVD. We scannen naar JPEG formaat en alle fotootjes krijgen een volgnummer als bestandsnaam.

De prijs is per afbeelding. Een rolletje wordt alltijd in zijn geheel ingescand.

Veelgestelde Vragen – APS negatieven digitaliseren

Bij het kopiëren van grote bestanden krijg ik een foutmelding

Wat meestal het probleem is als er een groot video-bestand niet gekopiërd kan worden is dat het bestandssysteem van de harddisk of USB-stick nog in FAT32 staat. Bestanden die groter zijn dan 4GB kunnen niet worden opgeslagen op een FAT32 volume. Het formatteren van de flash drive in het exFAT of NTFS bestandsysteem zal dit probleem oplossen. Meer info hierover vind u:

Kan ik ook een proefscan aanvragen?

Ja dat kan. Vraag hier uw gratis proefscan aan.

Meer vragen?

Laat het ons weten via het contactformulier