Uw digitale foto’s omgezet naar dia’s

Heeft u digitale fotobestanden en wilt u deze omzetten naar dia? Van Eck Video Services biedt deze service!

De dia’s worden in onze studio opstelling met professionele kleur-gecalibreerde apparatuur gemaakt. Onze levertijd is 14 werkdagen. 

 

Prijzen

Hiernaast een overzicht van de tarieven die wij hanteren voor het omzetten van foto’s naar dia’s.

Wij hanteren geen minimum aantal dia’s per opdracht. Wel hanteren we eenmalig per opdracht instelkosten voor het overzetten van dit materiaal. 

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

  1-29 opnames 30-99 opnames 100+ opnames
Digitale foto naar dia (per opname  € 4,25  € 3,83  € 3,40
   
Instelkosten (per opdracht) € 25,00
Inramen (per dia), optioneel € 1,00

Technische specificaties

  • Opnames op 35mm film
  • Opname formaat 24 x 36 mm
  • Levering mogelijk: op filmrol, als filmstroken of Ingeraamd in 5×5 diaramen
  • Resolutie van opname apparatuur: 4K (3240 x 2160 pixels)
  • De bestanden worden op 35mm film opgenomen in de verhouding 3:2. Wanneer uw bestanden hiervan afwijken worden ze gemaakt met een extra zwart randje om toch het hele beeld te vullen. Uw afbeeldingen worden nooit af- of bijgesneden!

Aanleveren van uw digitale bestanden

Uw digitale bestanden kunt u aanleveren per e-mail. Heeft u veel en/of grote bestanden? Gebruik dan wetransfer.com! De bestanden aanleveren op cdrom of USB-stick is natuurlijk ook mogelijk.

We controleren elk bestand dat we aangeleverd krijgen op het juiste formaat/instellingen. U kunt de doorlooptijd van uw order positief beïnvloeden door uw bestanden als volgt aan te leveren:

  • Bij voorkeur als JPG (ongecomprimeerd), of als TIFF. Sla uw JPG bestanden op als ‘Baseline Standard’, dus niet als ‘Baseline Optimized’ of ‘Progressive’. TIFF-bestanden opslaan zonder compressie in Windows Byte Order.
  • Gebruik voor uw bestanden een RGB kleurinstelling.
  • Zorg voor een maximum aantal pixels in een digitaal bestand, uiteraard zonder te vergroten. We raden minimaal 3240 x 2160 pixels aan voor het beste resultaat. Voor het maken van de dia of negatief is het aantal pixels het enige dat telt; de DPI (dots per inch) waarde maakt niet uit. U zult geen verschil zien in kwaliteit tussen bijvoorbeeld 72 dpi of 300 dpi, zolang het aantal pixels (bijvoorbeeld 3840 x 2160 ) hetzelfde is.

Overige dienstverlening dia: zelf met dia’s aan de slag?

Naast het maken van dia’s en negatieven bieden wij op dit vlak een breed scala aan diensten en producten. Onder andere:

Heeft u nog andere wensen? Bel even of gebruik ons contactformulier.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en onder voorbehoud.

Veelgestelde Vragen – Dia van foto

Kan ik een projector of filmviewer huren zodat ik kan kijken welke films ik wil laten overzetten?

Jazeker. Wij verhuren en verkopen filmviewers en filmprojectoren.

Bij het kopiëren van grote bestanden krijg ik een foutmelding

Wat meestal het probleem is als er een groot video-bestand niet gekopiërd kan worden is dat het bestandssysteem van de harddisk of USB-stick nog in FAT32 staat. Bestanden die groter zijn dan 4GB kunnen niet worden opgeslagen op een FAT32 volume. Het formatteren van de flash drive in het exFAT of NTFS bestandsysteem zal dit probleem oplossen.

Meer info hierover vind u:

Kan ik ook een proefscan aanvragen?

Ja dat kan. Vraag hier uw gratis proefscan aan.

Hoe kan ik mijn negatieven snel in positief bekijken?

Dit kan bijvoorbeeld met een app op je android telefoon, genoemd Photo Negative

De negatiefstroken legt u op een lichtplaat.

met uw telefoon kunt u dan de negatiefopnames in positief zijn.

 

Ik weet niet hoe mijn projector werkt. Heeft u ook handleidingen?

Wij hebben voor de meeste projectoren handleidingen beschikbaar.

Zie onze onderdelenzoeker.

 

Bezoek de webshop.

Kodak Disc Film – wat zijn de technische specificaties?

Kodak Disc film is een niet meer ondersteund, photo film formaat dat bedoeld was voor de consumentenmarkt. I was in 1982 geintroduceerd door Kodak.
De film heeft de vorm van een platte schijf en is volledig ondergebracht in een plastic cartridge. Elke schijf bevat vijftien opnamen van 10 × 8 mm, gerangschikt rond de buitenkant van de schijf, waarbij de schijf 24° wordt gedraaid tussen opeenvolgende afbeeldingen.
Het systeem was een consumentgericht product en de meeste camera’s zijn op zichzelf staande eenheden zonder uitbreidingsmogelijkheden. Dankzij de schijffilm zijn ze compact en aanzienlijk dunner dan andere camera’s. De camera’s zijn zeer eenvoudig te laden en te lossen en zijn over het algemeen volledig geautomatiseerd. De cassette heeft een ingebouwde donkere schuif om te voorkomen dat strooilicht de film bereikt wanneer de schijf wordt verwijderd.
Omdat de film op een schijf wordt gedraaid in plaats van op een spoel, is de cassette erg dun. Het platte karakter van het formaat leidde ook tot het potentiële voordeel van een grotere scherpte ten opzichte van cassetteformaten met een gebogen spoel (zoals Minox-film, 110- en 126-film). Schijffilm heeft een zeer dikke acetaatbasis, vergelijkbare dikte met 4 × 5 “velfilm, die de film veel vlakker houdt dan de andere formaten van die tijd.

Voor meer informatie, zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Disc_film

Meer vragen?

Laat het ons weten via het contactformulier