• Conditie materiaal check
  • Schoonmaken / schimmelverwijdering
  • Digitalisatie
  • Preparatie voor optimaal bewaren

Uw partner voor het digitaliseren van collecties beeld en geluid

Het digitaliseren van beeld en geluid vind plaats op het kwaliteitsniveau dat door de archieven in Nederland gevraagd wordt. Deze kwaliteit is de basis voor onze dienstverlening naar alle klanten (ook consumenten).

Voor het digitaliseren van (grote) collecties zijn er nog de nodige andere eisen waar we in een digitaliseringsproject rekening mee houden.

Films

Bij films (8mm, 9.5 mm, 16mm, 35mm) kunnen we een check uitvoeren op de status van de films (zuurmetingen), adviseren in conserveren van de films. Vaak wordt gekozen bij het overzetten van films voor twee versies, een 1-1 scan en een versie waarop beeldrestauraties zijn toegepast (voor een zo goed mogelijke kijkervaring). Films scannen we met de beste getestte (sprocketless) filmscanners met resoluties tot 4K. Schoonmaken van films behoort standaard bij de manier van overzetten. Ook schimmels op de films kunnen we verwijderen met speciale apparatuur. Bij beschadigingen in de film zoals krassen kan het scannen met de wetgate optie vaak een uitkomst bieden.

Dia’s, foto’s en negatieven

Dia’s, foto’s en negatieven kunnen we grote batches scannen in hoge kwaliteit door onze moderne geautomatiseerde scanstraat. Schoonmaken van dit materiaal kunnen we afhankelijk van de vervuiling op verschillende manieren uitvoeren (bijvoorbeeld perslucht of speciale filmreiniger).

Video en audio

Video en audiomateriaal overzetten geschiedt met goed onderhouden studio apparatuur met professionele video / audio converters. Bij oud videomateriaal is bijvoorbeeld een timebasecorrector onontbeerlijk.

Prepareren, schoonmaken en conserveren

Tevens leveren wij een uitgebreid aanbod aan artikelen voor het prepareren,  schoonmaken en converserveren van films. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AD-strips voor zuurmetingen, Kodak Molecular sieves voor het beperken van het vinigar syndrone, filmcleaner, filmplakkers, aanloopstroken, filmkernen en geventileerde filmdozen.

Ook voor apparatuur benodigd met het werken films hebben we een uitgebreid assortiment zoals film omspoelers, plakpersen, filmspoelen en split reels.

Grote opdrachten worden ondersteund door een project manager.

 

Meer informatie:

 

Collectie Regionaal Archief Tilburg. 29-03-1938,
Fotopersbureau Het Zuiden, glasnegatief,
Aankomst van het 2e bataljon Jagers in de Stationsstraat Tilburg.