Top 5 – Bewerken van video bestanden – met gratis software

Kan ik achteraf de overgezette film of video tapes zelf nog bewerken?

Jazeker, u kunt zelf uw film verder bewerken. Er zijn veel softwarepakketten op de markt om video bestanden te bewerken. Hierbij mijn top5 selectie van beste gratis software om eenvoudige montages van uw filmpjes te kunnen maken. Over het algemeen kunnen deze pakketten deze meeste functies zoals stukken eruit knippen, titel erbij zetten e.d. Als u geavanceerde functies wil, dan is het vaak nodig om een betaalde versie te kopen.

#1 – LosslessCut

Dit is een zeer eenvoudig programma. Hiermee kunt u alleen stukken video knippen en plakken. Het grote voordeel is dat de video niet opnieuw uitgerekend wordt en er dus geen kwaliteit verloren gaat

Voor een korte instructievideo hoe u LosslessCut kunt installeren en gebruiken zie: LossLessCut instructie

Download: https://github.com/mifi/lossless-cut/releases 

#2 – Openshot

OpenShot Video Editor is een opensourcevideo-editor voor Linux en is sinds versie 2.0 ook voor Windows en macOS beschikbaar. Openshot is te vergelijken met Windows Movie Maker of Apples iMovie. Dit is het eenvoudig programma, dat ook Nederlandstalig is.

#3 – Shotcut

Shotcut is een technisch hoogstandje. Het werkt met zeer veel video en audio formaten, dankzij FFmpeg. Dit is een van de weinige gratis uitgebreide video montage programma’s die ook Nederlandstalig is! Ook kan het 4K video aan. Het werkt op Windows, Linux en macOS.

#4 – Hitfilm express

Hitfilm express is een uitgebreid videobewerkingspakket. De meeste functies voor het eenvoudig editten zitten in de gratis versie. Zelfs het batch-renderen van projecten werkt hier goed in. Als er uitgebreide functies of effecten nodig zijn, dan kan dit optioneel met betaalde add-ons uitgebreid worden. Om dit programma te kunnen gebruiken wordt er wel verwacht dat je reclame maakt hiervoor door het bijvoorbeeld op facebook te delen.

#5 – Davinci Resolve

Davinci Resolve is een zeer uitgebreid video montage pakket. Het heeft vele functies, is goed in kleurcorrecties en uitgebreide import en exportmogelijkheden. Als je belang hecht aan compatible AVI bestanden die samenwerken met andere programma’s op de PC dan raad ik dit programma af. Bijvoorbeeld bij exporteren naar AVI uncompressed, dan wordt dit bestand niet goed afgespeeld in windows media player.

Vragen?

Laat het ons weten via het contactformulier