Veel Gestelde Vragen

Kan ik zelf de DVD / video bestanden verder bewerken?

Ja, dat kan. Om video achteraf te monteren adviseren wij om het als lossen bestanden op een harddisk / USB stick te laten zetten. Deze bestanden zijn dan makkelijk, en zonder kwaliteitsverlies in video montage programma's in te lezen.

U kunt ook van de DVD de video eraf halen, echter dit gaat ten koste van de kwaliteit. Immers bestanden op een DVD zijn eerst gecomprimeerd naar MPEG2.

U kunt kiezen uit vele programma's voor video te monteren. De volgende drie pakketen zijn op dit moment erg populair:

- Magix Video Deluxe
- Pinnacle Studio
- Adobe Premiere Elements

Hierbij een link naar een test van video montage paketten voor beginners: http://www.dvscene.nl/reviews/zes-videomontagepakketten-voor-beginners-vergeleken.html

Zie onze webwinkel voor software en hardware als U zelf video wilt inlezen of bewerken: http://winkel.van-eck.net/elektronica/video-montage/p-1a/

Pinnacle Studio: filmpjes met uitleg hoe dit programma te gebruiken: http://www.youtube.com/watch?v=ne_GyHDaAkM&list=PL16316ADB22756C1F&index=4

Wij verzorgen ook cursussen / instructies voor het werken met o.a. Pinnacle Studio: http://van-eck.net/training.html

Mijn DVD speelt niet af op de computer.

Om een DVD af te spelen dient een DVD afspeelprogramma of MPEG2 codec geinstalleerd te zijn. Standaard wordt Microsoft Windows hier bijvoorbeeld niet mee uitgerust. Bekende commerciele programma's zijn o.a. Intervideo WinDVD en Cyberlink PowerDVD. U kunt ook een gratis programma downloaden op:  http://www.videolan.org/vlc/ 

Welke types DVDs kan mijn computer afspelen?

Voor bijna alle DVD spelers aangeschaft na 1-1-2005 geld dat ze zowel DVD-R als DVD+R af kunnen spelen. Echter oudere DVD spelers kunnen soms alleen DVD-R of DVD+R lezen. Controleer daarom welk formaat U DVD speler aan kan. Zie bijvoorbeeld http://www.videohelp.com/dvdplayers of lees Uw handleiding. Wij gebruiken in principe altijd DVD+R omdat dit formaat speciaal ontwikkeld is om video op te zetten. Mocht de DVD niet werken bij U in de speler, dan geeft U door welk type speler U heeft en zorgen wij ervoor dat U zonder extra kosten het juiste type DVD formaat krijgt.

Mijn DVD is beschadigd of vuil en speelt daardoor niet goed af.

Zie:  http://www.osta.org/osta/press_releases/pr072610.htm  voor tips hoe de DVD te reiningen.Mijn Blu-Ray schrijft speelt niet af.

Vaak komt het omdat op de Blu-Ray speler niet de laatste Firmware staat. Voor meer informatie hierover en hoe het op te lossen is zie:

Bij het kopiŽren van de bestanden geeft de PC aan dat er niet genoeg ruimte beschikbaar is, echter mijn harddisk is nog niet vol. Hoe los ik dit op?

De harddisk heeft dan waarschijnlijk het FAT32 bestandssysteem.  In FAT32 kunnen bestanden niet groter zijn dan 4GB. Dit is op te lossen door gebruik te maken van het NTFS bestandssysteem. Voor meer info hierover zie:
http://www.xp-helpdesk.nl/fat32-ntfs-verschil.html

Ik kan mijn mini-DVD niet inlezen op de computer. Hoe los ik dat op?

Belangrijk is dat de mini-DVD gefinalized is. Dit kan je doen op de camera waarmee de mini-DVD opgenomen is. Na het finalizen moet de mini-DVD leesbaar zijn in de computer met folders zoals "VIDEO_TS" en "AUDIO_TS". Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zijn dat de DVD-lezer in de PC niet compatible is met de mini-DVD.

Mocht U er niet uitkomen, dan kunnen wij uw mini-DVD schijfjes overzetten naar DVD of externe schijf (als video bestanden). Zie hiervoor video digitaliseren.

Ik sluit Dazzle DVD Recorder HD aan op Microsoft Windows 8.1 en het apparaat wordt niet herkend.

Dit kunt U oplossen door de nieuwse drivers to downloaden op de site van Corel:

http://corel.force.com/pinnacle/articles/en_US/Master_Article/Windows-8-and-Pinnacle-Studio-Products?retURL=%2Fpinnacle%2Fapex%2FKBLandingPageNewPinnacle%3Flang%3Den_US&popup=false